fbpx

2023. május 19-én Bika Újhold és egyben fekete Hold lesz!

2023. május 19-én Bika Újhold és egyben fekete Hold lesz!

Ez a bizonyos újhold egészen különleges lesz, mert az újhold pillanatában, amely este 18 óra előtt pár perccel következik be a Hold még a Bikában tartózkodik, ám rövid idővel ezután, 20 óra 45 perc körül átfordul az Ikrekbe! Ráadásul úgy, hogy ez egy Fekete Hold is egyben! Szóval, minden további nélkül merüljünk el az égi energiákban, amelyeket ez az újhold hoz!

Először is beszéljünk a Bika újholdról: a Bika a földies és stabil energiájáról ismert, így tökéletes időszak arra, hogy az anyagi javakra, a pénzügyekre és a kapcsolatokra összpontosítsunk. Ez az újhold lehetőséget ad arra, hogy átértékeljük vagyonunkat és javainkat, valamint a prioritásainkat. Akár úgy is érezhetjük, hogy kénytelenek vagyunk változtatni az életünkön. A Bika az élvezetekkel kapcsolatos jegy is, így az öngondoskodás és saját magunk kényeztetése (pl. a vizes jegyek vegyenek egy kényeztető illóolajos fürdőt, a földies jegyek menjenek túrázni a szabadba, a tüzes jegyek vegyenek maguknak valamilyen luxuscikket, a levegős jegyek pedig töltsék idejüket a barátaik körében) remek módja lehet az újhold megünneplésének már az újholdat megelőző két napban (május 17-19 között), amikor a Hold végig a Bikában tartózkodik.

A Bika hatása ezután hamar elmúlik, egy óra elteltével, 19 óra 50-től a Hold a két csillagjegy közötti ún. „üresjáratban” van, amikor óvakodjunk minden új kezdeményezéstől, jelentősebb cselekvéstől. De nem kell sokat várni, mert alig egy órával a Bika újhold után, 20:45 körül a Hold máris az Ikrek jegyébe lép. Az Ikrek a kíváncsi és kommunikatív energiájáról ismert, így ez az átmenet az anyagi javakról az intellektuális törekvések felé tolhatja el a figyelmünket. Megújulhat bennünk a kíváncsiság és a vágy a tanulás, a kommunikáció és a másokkal való kapcsolatteremtés iránt. Ez jó alkalom arra, hogy új projektekbe kezdjünk, amelyek szellemi mozgékonyságot és rugalmasságot igényelnek. Ez a hatás az Újhold idején a legerősebb, de egészen május 22-ig tart!

Fekete Hold

A májusi újhold egyben fekete hold is! Többféle újholdat is nevezhetnek fekete holdnak, ebben az esetben ez a fekete hold attól fekete, mert ez a harmadik újhold egy négy újholdat tartalmazó évszakban. Ez egy ritka esemény, amely csak néhány évente egyszer fordul elő, így ez még különlegesebbé teszi ezt az újholdat!

Ilyenkor érdemes szándékokat megfogalmazni a jövőre nézve, mivel az újhold energiája új kezdeteket jelent. Ez a Bikában és az Ikrekben járó Fekete Hold az anyagi és szellemi igényeink egyensúlyának fontosságát hangsúlyozza. Itt az ideje, hogy olyan szándékokat tűzzünk ki, amelyek összhangban vannak értékeinkkel és prioritásainkkal, ugyanakkor lehetővé teszik számunkra, hogy új ötleteket fedezzünk fel, és mélyebb szinten kapcsolódjunk másokhoz.

Ez az időszak egy erőteljes időszak arra, hogy életünk minden területén a növekedésre és a terjeszkedésre összpontosítsunk. Legyen szó a pénzügyi stabilitásról, a személyes fejlődésről vagy az intellektuális törekvésekre vonatkozó szándékokról, ez az újhold lehetőséget kínál arra, hogy olyan pozitív változásokat hajtsunk végre, amelyek összhangban vannak autentikus énünkkel. Fogadd el ezt az energiát, és használd fel arra, hogy megteremtsd a vágyott életedet!

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre