fbpx

Hogyan rendezzünk be egy nappalit hygge stílusban?

Míg a skandináv országokban a „hygge” fogalma szó szerint évszázados hagyományra tekint vissza, a világ többi részében csak az utóbbi években terjedt el. Mit jelent a hygge, hogyan lehet „hygge” és hogyan rendezzünk be egy nappalit hygge stílusban? Mindezekre a mai cikkünkben válaszolunk.

Mit jelent a „hygge”? És hogyan éljünk hygge stílusban?

A hygge kifejezés a norvég és a dán nyelvből származik. Ha lefordítanánk egy szóra, olyan kifejezéseket találnánk a relevánsnak mint a szórakozás, a boldogság, az elégedettség vagy a beteljesülés.

Tágabb kontextusban azonban a hygge egy életstílus vagy életszemlélet. Aki tudja, hogyan élje meg a hygge-t, az minden pillanatban képes élvezni az apró dolgokat. Röviden, arra összpontosítanak, hogy mindig boldogok legyenek az életben. Ehhez tartozik az is, hogy nem provokálunk felesleges vitákat. Inkább elkerüljük a vitákat és olyan békés megoldást talál, amely mindkét fél megelégedésére szolgál.

Mivel a hygge-nek nagy hagyománya van hazájában, valószínűleg ezért van az, hogy Norvégia és Dánia régóta a világ legboldogabb nemzetei közé tartozik.

Mi az a hygge?

Eltekintve persze attól, hogy a hygge esetében minden apró dolgot és minden pillanatot élvezni kell, a hygge egy kicsit ellenkező értelmű is lehet. A hygge tehát azt jelenti, hogy olyan dolgokkal és emberekkel veszed körül magad, akiket szeretsz. Minőségi dizájnbútorok, megfelelően rendezett otthon, barátságos társaság, stílusos légkör, minőségi kávé és csokoládé – ez az alapja a hygge-nek!

De ezen túlmenően a hygge a természetet is magában foglalja. Engedd be a természetet az otthonodba, és tölts  minél több időt a szabadban. Nem számít, milyen az időjárás. Bármilyen időjáráshoz könnyedén alkalmazkodhatsz, ha kiválasztod a hygge-szekrényedből a megfelelő ruhadarabot.

Hogyan rendezzünk be egy hygge nappalit?

Néha egyszerűen a legjobb dolog otthon lenni. Hogyan rendezheted be otthonodat – pontosabban a nappalidat – hygge stílusban? Nagyon általánosan fogalmazva egyszerűen azt mondhatjuk hogy úgy hogy boldog legyél benne. Mindenkinek kicsit másokoz örömet és ezek azok a dolgok amelyek a legtöbb örömet okozzák, azzal vedd körül magad a hygge életmódban. 

Azonban, hogy pontosabbak legyünk, egy hygge-stílusú nappali modern, északi stílusban lesz berendezve. Így tipikusan egy minimalista, túlnyomórészt tompa színekkel, amelyekkel a domináns kanapé kontrasztot alkot.

Ne feledkezz meg a meleg takaróról, a gyertyákról és a tompítható fényekről. Ez biztosítja a megfelelő hygge hangulatot esténként. A természetes anyagoknak kell dominálniuk – fa, gyapjú, pamut, papír. A matt színek és az egyszerű mintákat részesítsd előnyben. A szobanövényeket sem szabad kihagyni. És természetesen a gyerekek és a háziállatok is hozzátartoznak a hygge-hez.

Címlapfotó: pixabay.com

(Szponzorált tartalom)

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre