fbpx

Tedd hangulatosabbá az erkélyt kerti bútorokkal

Szeretnéd kényelmesebbé és hangulatosabbá tenni az erkélyedet? Ez többféle módon is lehetséges, de ismerned kell pár alapszabályt. Ebben a cikkben megmondjuk, milyen bútorokat érdemes vásárolni, és mi alapján kell választani.

 

Eddig csak régi dolgok tárolására használtad az erkélyt? Ennek ideje véget vetni. Az erkély egy nagyszerű hely. Itt lehet pihenni, dolgozni vagy egyszerűen csak üldögélni.

 

biano.hu

A fotó forrása: dadao / Shutterstock.com

Kerti bútorok, mint nagyszerű megoldás

Ha nem tudod, milyen bútort vegyél az erkélyedre, mindenképpen kerti bútorokat válassz. Mivel rengeteg ilyen típusú termék közül válogathatsz, alaposan gondold meg a választást. Különösen az erkély nagyságát kell figyelembe venni. Ez alapján tudni fogod, hogy milyen bútorok felelnek meg az igényeidnek.

Emellett tartsd magad ahhoz a szabályhoz, hogy nem szabad túl sok terméket kombinálni. Az eredmény ugyanis nem biztos, hogy hangulatosnak tűnik majd.

Kerti szék és asztal

Egy asztal székekkel mindig az alapot jelenti. Az erkély méretétől függ, de javasoljuk, hogy kisebb kerti bútorokat vásárolj. Ezáltal az erkély tágasabbnak fog tűnni.

Tippünk: A klasszikus kerti asztal helyett beszerezhetsz egy ládát. Ez nemcsak asztalként, hanem tárolóhelyként is fog szolgálni. Ezért vásárláskor mindig gondolj előre, és próbáld meg a legpraktikusabb megoldásokat megtalálni.

 

biano.hu

A fotó forrása: Anna Nahabed / Shutterstock.com

Műfű

A csempék cseréje például szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy az erkélyen kellemesebben fog hatni. Manapság már öntapadós formában is kaphatók. Ez azt jelenti, hogy a lapokat egyszerűen felragaszthatod, és bármikor leveheted. A műgyep vagy műfű szőnyeg szintén nagyszerű megoldás. Az így berendezett erkély hangulatos, komfortos és természetes hatású lesz.

Praktikus tipp: A természetes melegség érzetének fokozása érdekében a fa padlóburkolatokat ajánljuk a kerámia csempék helyett. Ha valami igazán különlegesre vágyunk és a saját erkélyünkről van szó, akkor érdemes dekoratív műgyanta burkolatba fektetni.

Kiegészítők a kellemes hangulatért

Természetesen az erkélyt úgy kell berendezned, hogy neked megfeleljen. Ha például szereted a fényeket, vásárolhatsz speciális gyertyákat vagy más kis lámpákat. Ha este meggyújtod őket, tökéletes hangulatot teremtesz az erkélyeden.

 

biano.hu

A fotó forrása: Masson / Shutterstock.com

Tedd zölddé az erkélyedet

Szívesen termesztenél zöldségeket, virágokat, fűszernövényeket vagy gyógynövényeket? Akkor ne habozz, és alakíts ki egy kis kertet az erkélyeden. Cserepekbe ültethető például eper, paradicsom vagy fűszernövény. Amellett, hogy könnyen termeszthetők, a termésüktől is el leszel ragadtatva.

Reméljük, hogy tippjeink inspirálnak majd. És azt is reméljük, hogy az új kerti bútorokkal kényelmesebbé válik az erkélyed. Mivel annyi lehetőség van, ne félj szabadon engedni a fantáziádat.

(Szponzorált tartalom)

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre