fbpx

Pomodoro stopper

A Pomodoro technika azon az elképzelésen alapul, hogy a gyakori szünetek javíthatják a szellemi képességet. A módszer szerint a rendszeres időközönkénti rövid szünetek tartása segíthet enyhíteni a hosszan tartó koncentrálással járó szellemi fáradtságot, ezzel egyidejűleg a munka rövidebb intervallumokra bontása könnyebben kezelhetővé teszi annak elvégzését.

A Pomodoro technika egyik legfontosabb alapelve, hogy a „pomodoro”-k alatt kerüld a munka megszakítását. Ha mégis megszakítanád a munkát, a „pomodorót” abba kell hagyni és amint a munkát folytatni tudod, újra kell indítani az időzítőt.

A Pomodoro technikát sok szellemi foglalkozású alkalmazza, akik hatékonyabban szeretnének dolgozni. Egyszerűsége és rugalmassága miatt könnyen testreszabható az egyéni igényekhez. Léteznek kimondottan “pomodoro”-s mobiltelefonos alkalmazások is, de egy egészen egyszerű időzítővel is ki lehet próbálni. Egyesek a technika eredetének tiszteletére egy paradicsom alakú hagyományos konyhai időzítőt használnak.

Ha szeretnéd kipróbálni, itt az alkalom, weboldalunk pomodoro-stoppere pont ebben segít!

Ha szeretnél kipróbálni más hatékonyságnövelő technikát, az Eisenhower-mátrix is érdekes lehet számodra, amelyet itt tudsz megnézni!

Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre