fbpx

Terhességi kalkulátor és várandós naptár

Kismamanapló blossom fotós borító

EGYEDI DÁTUMOZÁSÚ KISMAMANAPLÓ A SAJÁT VÁRANDÓSSÁGOD IDEJÉRE SZABVA

Szeretnél egy csodaszép testreszabott Kismamanaplót?

Lapozz bele virtuálisan a Kismamanaplónkba és ha tetszik, generáld le magadnak Te is webapplikációnk segítségével előre bedátumozottan, várandósságod ideje alapján, saját testreszabott előlappal, töltsd le a PDF-et, és ha szeretnéd, rendeld meg tőlünk a nyomtatott kiadványt!

Hány hetes terhes vagyok?

 

Kalkulátorunk segítségével pillanatok alatt megtudhatod babavárásod legfontosabb dátumait. Ha pedig mindezt személyre szabottan egy csodaszép kismamanaplóban is szeretnéd látni, próbáld ki kismamanapló generálónkat is!

Mikor lesz 'x' hetes terhes?
A fogantatás napjának kiszámítása születésnap alapján
Terhesség hetei

Tudd meg a várandósságod időtartamát és a trimesztereket!

A terhesség csodálatos időszak minden nő életében, amikor a szervezete egy új élet megszületésére készül. A várandósság általában 40 hétig tart, azaz 9 hónap és egy hét. Ebben a cikkben bemutatjuk a terhességi kalkulátort, amely segít kiszámolni a várandósságod időtartamát és a trimesztereket, valamint beszélünk a terhesség és a trimeszterek fontosabb aspektusairól.

A terhességi kalkulátor egy egyszerű eszköz, amely segít meghatározni a várandósság hosszát és a három trimeszter pontos időpontjait. A kalkulációhoz általában az utolsó menstruációs ciklus (UMC) első napját veszik alapul. Az UMC alapján számolva a terhességi kalkulátor meghatározza a várható szülési dátumot (VSZD), amely általában 280 nappal az UMC után következik be.

A terhesség három trimeszterre osztható, amelyek mindegyike mintegy három hónapig tart. Az első trimeszter az UMC-től számított 1-12. hétig tart, és ebben az időszakban a magzat fejlődése a legintenzívebb. Ekkor alakulnak ki az alapvető szervek és testrészek, valamint ebben az időszakban a legnagyobb a vetélés kockázata. Az első trimeszterben a várandós nők gyakran tapasztalnak fáradtságot, émelygést és mellérzékenységet.

A második trimeszter a 13-27. hétig tart, és ebben az időszakban a magzat növekedése és fejlődése folytatódik, azonban már kevésbé intenzív ütemben. A várandós nők általában jobban érzik magukat ebben a szakaszban, mivel az émelygés és a fáradtság csökken. Általában a második trimeszterben történik meg egy speciális vizsgálat is, amely a magzati rendellenességek kockázatára mutathat rá.

A harmadik trimeszter a 28-40. hétig tart, és ebben az időszakban a magzat már majdnem teljesen kifejlődött. A harmadik trimeszterben a várandós nők gyakran tapasztalnak hátfájást, lábdagadást és alvászavart. Ebben az időszakban a magzat egyre nagyobb mérete miatt a méh összehúzódásokra is képes, amelyek előkészítik a szervezetet a szülésre.

Terhességi kalkulátor – szülés kalkulátor ismertető

Ezen az oldalon 9 hónapos terhességi naptárat generálhatsz, különböző színnel kiemelve a terhesség három trimeszterét és a szülést. A kalkulátor segítségével megtudhatod, mikorra várható a pozitív terhességi teszt, az első szívhang, az első magzatmozgás és hogy mikortól életképes a magzat.

A kalkulátor további része segítségével megállapíthatod, hány hetes terhes vagy egy adott napon, mikor leszel ‘x’ hetes várandós, mikor történhetett a fogantatás – a születésnap ismeretében.

Összefoglalva, a terhességi kalkulátor egy hasznos eszköz, amely segít a várandós nőknek nyomon követni a terhességük időtartamát és a trimesztereket. A terhesség során fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés és az egészséges életmód fenntartása, hogy a várandósság zökkenőmentesen és sikeresen záruljon a szüléssel.

Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre