fbpx

A legnagyobb pompában: Így zajlik majd III. Károly király koronázása és Kamilla királyné beiktatása 2023. május 6-án

2023. május 6-án egy történelmi eseménynek lehetünk szemtanúi: III. Károly király koronázását és Kamilla királyné beiktatását ünnepli a világ. Hatalmas a készülődés, hiszen a brit királyi család méltó módon szeretné megkoronázni az új uralkodót.

  • A koronázási szertartás ősi hagyomány, amely a 10. századra nyúlik vissza
  • A koronázási szertartás egy ünnepélyes vallási szertartás, amely több mint ezer éve lényegében változatlan maradt
  • 1937 óta először fordul elő, hogy III. Károly király megkoronázása során a királyné-feleséget is megkoronázzák
  • A koronázásra a londoni Westminster-apátságban kerül sor
  • Az első uralkodó, akit a Westminster-apátságban koronáztak meg, Hódító Vilmos volt 1066 karácsonyán
  • A koronázási olaj alapja a II. Erzsébet királynő koronázásakor használt olaj, amelynek receptjét több száz éve használják
  • A szertartáson olyan zene szólal meg, amelyet évszázadok óta játszanak a koronázásokon

A koronázási ceremónia hagyományosan a Westminster apátságban kerül megrendezésre, amely már évszázadok óta ad otthont a brit uralkodók trónra lépésének. A felkészülés részeként a szakértők gondosan áttekintik az esemény protokollját, hogy minden a legkisebb részletig tökéletes legyen.

A koronázás pompás ünnepélye az Egyesült Királyság egészére kiterjed majd és a világ minden tájáról érkeznek majd vendégek. A ceremóniát követően a frissen megkoronázott III. Károly király és Kamilla királyné egy hatalmas ünnepi menet élén vonulnak végig London utcáin, hogy a lakosság is részese lehessen a történelmi pillanatnak.

A koronázással összefüggésben számos kulturális és művészeti esemény várható, amelyek a brit hagyományokat és a modern kor kihívásait is megjelenítik. A ceremóniára készülődve a királyi család egyre inkább megosztja közösségi médiában a felkészülés pillanatait, ami közelebb hozza őket az emberekhez.

III. Károly király és Kamilla királyné nagy hangsúlyt fektetnek a jótékonyságra is. A koronázás kapcsán több jótékonysági kezdeményezés is indult, amelyek célja a brit társadalom szociális és környezeti problémáinak enyhítése.

III. Károly király koronázása és Kamilla királyné beiktatása 2023-ban egy igazán felejthetetlen esemény lesz, amelyre az egész világ figyelme összpontosul. A brit királyi család így ismét bizonyítja, hogy képes újraértelmezni önmagát és alkalmazkodni a modern kor kihívásaihoz.

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre