fbpx

A Vízöntő jegy

A Nap január 21. és február 20. között halad át a Vízöntő jegyén. A Vízöntő alapeleme a levegő, minősége szilárd, a bolygók közül a Szaturnusz és az Uránusz uralja. Bár a Vízöntő ábrázolásában sokszor vizet hordozó és kiöntő személyként ábrázolják, a jelkép valójában nem is annyira víz, mint inkább energiahullámokat ábrázol – a Vízöntő szellemet vagy energiát áraszt.

A Vízöntővel poláris jegy a tüzes Oroszlán. A jegyhez kapcsolódó fém az ólom, a drágakövek pedig az obszidián és a zafír. Az egészségügyi asztrológiában a Vízöntő a vádlikat, a bokákat és a vérkeringést uralja.

A Vízöntők az állatöv igazi, eredeti egyéniségei, elsődleges szavuk a „tudni”. A Vízöntőket néha az állatöv csodabogarainak tartják, mivel kiszámíthatatlanok, találékonyak és eredeti természetűek. Igazi innovátorok. A Vízöntők szociálisan tudatosak, elkötelezettek az ügyek és a reformok iránt, de érzelmileg távolságtartóak, sőt időnként anarchisták is lehetnek. Mivel gyakran elidegenedve érzik magukat a környezetüktől, néha kísértésbe esnek, hogy még maguk előtt is eltitkolják és letagadják meggyőződésüket, csak azért hogy beilleszkedjenek. De az ő útjuk az, hogy megtestesítsék személyes igazságukat, bármi is történjék.

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre