fbpx

Egy hetes gyömbérsör elkészítése

Ittál már valaha igazi gyömbérsört? Ez a frissítő ital mindössze négy összetevőből készül. Ha túl erősnek találod, vagy ha szeretnél egy kis pezsgést az italodban, adj hozzá szódavizet olyan arányban, ahogyan a legjobban szereted!

Összetevők

  • 45 dkg frissen reszelt gyömbér
  • 2 – 2,5 dl csésze lime leve ízlés szerinti mennyiségben
  • 2 – 2,5 dl barna cukor ízlés szerinti mennyiségben

 

Elkészítés

Egy lábasban forraljunk fel 3 liter vizet, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a frissen reszelt gyömbért és hagyjuk állni egy éjszakán át.

Másnap szűrjük le az áztatott gyömbért egy finom szemű szitán. Kicsit nyomkodjuk meg a gyömbért, hogy minél jobban kipréselődjenek belőle az ízanyagok.

Az átszűrt levet töltsük kancsóba vagy üvegbe. Adjuk hozzá a lime levét és a cukrot tetszés szerinti mennyiségben, majd keverjük meg erőteljesen.

Fedjük le és tároljuk szobahőmérsékleten. Ezután hagyjuk a keveréket 24 órán át állni. Ne aggódjunk, ha közben részecskéket látunk egyre nagyobb réteget képezve ülepedni, ez a készítés velejárója.

24 óra elteltével a folyadék felső, tiszta részét óvatosan, az üledéket nem megmozgatva öntsük át egy másik, szorosan záródó csavaros tetejű üvegbe úgy, hogy az üledék minél nagyobb mennyisége az öntés során visszamaradjon a kancsónkban. A megtisztított folyadékot tegyük a hűtőbe 3-5 napra, majd fogyaszthatjuk.

 

 

Gyömbérsör

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre