fbpx

Megtérülő befektetés a minőségi keringető szivattyú

A téli hónapokban főként a fűtés az, ami a háztartások kényelmét szolgálja, míg nyáron a hűtéssel szemben támasztott igényeket kell kielégíteni. A gyakran kombinált rendszerek működésének a központi egységét a keringető szivattyú jelenti. Ez a készülék a méretétől és teljesítményétől függően a családi- és társasházak, közintézmények, de ipari rendszerek igényeinek kiszolgálására ugyanúgy megfelel. A működési elve egyszerű. Található benne egy járókerék, ami elvégzi a folyadék keringetését. A beszerzésénél a pontos teljesítmény meghatározása kulcskérdés.

 

Milyen előnyökkel szolgál a keringető szivattyú?

A költséghatékonyság gyakran kérdés a különféle eszközök vásárlásánál, de az anyagiak sosem mehetnek a minőség rovására. Szerencsére a keringető szivattyú modern változatai már teljesen megfizethetőek. Előnyeik között felsorolható az alacsony karbantartási igény. Ha tiszta közeg mozgatásáról van szó, akkor hosszú éveken át, minden felmerülő probléma nélkül üzemeltethető a keringető szivattyú. A halk működésnek hála még lakótérben elhelyezve sem okoz zajterhelést a használata közben. Néhány év alatt sokat fejlődött ez a szakterület, ezért megéri a régebbi típusokat lecserélni újabbakra, amiknek az energiafogyasztása minimális értéket mutat, alacsonyan tartva ezzel a rezsiszámlákat.

Népszerű keringető szivattyú márkák

Legyen szó tehát fűtésről, hűtésről vagy használati víz mozgatásáról, a keringető szivattyú kiszolgálja az igényeket. A piacvezető márkák között méltán népszerűek a Grundfos és Wilo termékek. A magas hőmérséklettel szembeni ellenálló képesség, a kompakt kialakítás és egyszerű csatlakoztathatóság mellett, a könnyű légtelenítés is egyértelműen ezen berendezések mellett szól. Teljesítményszabályozásra is képesek egyes típusok és LED kijelzőn mutatják az aktuális állapotot. A kimagasló motorvédelem, valamint az „A” energiaosztály gondoskodik a hosszú élettartamról. A legtöbb keringető szivattyú emelőmagassága alacsony, de ez nem jelent hátrányt, mert többnyire vízszintes mozgatása történik a folyadékoknak, amiben viszont kimagasló teljesítményt nyújtanak.

(Szponzorált tartalom)

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre