fbpx

Hogyan lehet online munkát keresni?

Egyre több életünk aspektusa költözik a virtuális világba. Ma már nem lepődünk meg a webshopokban történő vásárlásokon vagy a közeli rokonokkal való beszélgetéseken az elérhető kommunikációs eszközök segítségével. Kezdünk hozzászokni ahhoz is, hogy bizonyos elemeket a szakmai életünkből távolról is elvégezhetünk. Ez már nem csak továbbképzések, szemináriumok vagy egyedi ügyfelekkel való levelezés. A hibrid vagy teljesen távoli munka normává válik, és ennek megfelelően a munkát magát is megfelelő kombináció begépelésével keresünk a számítógép billentyűzetén. Lehet-e így találni álommunkaadót? Hogyan keresünk munkát online?

Az állásajánlatokról kialakult vélemények változóak lehetnek. Csak azután „szerezhetjük meg” őket, ha tapasztalati úton megismerkedünk a konkrét cég együttműködési módszereivel. Ekkor vesszük észre azokat a részleteket, amelyek fontosak. Milyen szívesen ad ki szabadságot a főnök. Mik az ő reakciói, ha a beosztott bejelenti, hogy gyermeket vár. Alkalmaznak-e nőket fontos pozíciókba az adott vállalatban (itt) . Napról napra megismerjük a munkavállalók és az ügyfelek irányába való hozzáállásukat, amely nem csak a márka honlapján megjelenő jelszó. Látjuk az embereket, reakcióikat és azt, ahogyan egymással bánnak. Csak ekkor látjuk „mit és hogyan”. Azonban ezt a világot belülről megismerni nehéz, különösen, ha kizárólag távoli munkát keresünk. Ebben még mindig emberekkel, csapatokkal és menedzserekkel kell dolgoznunk. Hogyan ismerjük meg az ő szándékukat a munkakeresés online szintjén is?

Állásportálok

Az online álláskeresés egyik alapvető eleme az álláshirdető portálok felkeresése. Ezen a piacon való eligazodás elengedhetetlen. Meg kell látnunk a lehetőségeket, és meghatároznunk a prioritásainkat, ami nem mindig egyszerű feladat. Miután már tudjuk, milyen készségekre van a legnagyobb igény, és összevetettük saját kompetenciáinkkal, itt az ideje, hogy megvizsgáljuk, milyen elvárásaink lehetnek az állásadóval szemben. Azonban nem csak a fizetésről van szó, bár ez egyike a legfontosabb tényezőknek.

Nézd át az álláshirdetéseket az extra juttatások szempontjából is (KATTINTÁS). Ma már az állásadók sokféle eszközt használnak, hogy vonzzák a dolgozókat. Talán szükséged van arra, hogy az munkahelyre hozd a kutyádat; szeretnél heti néhány alkalommal edzeni az edzőteremben, és hasznos lenne egy komoly kedvezmény; szívesen részt vennél továbbképzésen nyelvtanfolyam vagy soft skill tréning formájában? Az állásadók azt mutatják, hogy a végzett munkáért járó juttatások jóval többek lehetnek, mint egy méltányos fizetés. Az ilyen extra juttatások is nagy szerepet játszhatnak abban, hogy elküldjük-e az önéletrajzunkat.

Az „alkalmazóhoz igazított” önéletrajz készítése

Százával írtak már útmutatókat arról, hogy hogyan kell önéletrajzot írni és mit kell beleírni. Az egyszerűség kedvéért számos önéletrajz-készítő is elérhető ingyenesen mindenki számára. Biztosan már tudod, hogy az önéletrajz maximum 1 oldalt foglalhat el, megfelelően formázott és esztétikus kell legyen. Azonban kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy milyen információkat kell tartalmaznia az életrajzodnak ahhoz, hogy meggyőzd az alkalmazót magadról. Hiszen az embernek több készsége, tapasztalata és végzettsége lehet, mint amennyit az A4-es oldalán felsorolhat.

Ha az álláshirdetés egy adott készségre vonatkozik, például a nyelvtudásra, mutasd be a kapcsolódó tapasztalatot és végzettséget. A belsőépítészeti rajzolási kurzus vagy a grafikai feldolgozásra vonatkozó képzés nem lesz túl hasznos. Ha az álláshely széleskörű tudást igényel, mutasd meg, hogy rendelkezel vele. Emeld ki a humán szakon szerzett végzettségedet és a középiskolai matematikai profilodat. Tehát igazítsd a specializáció szintjét a jelölt tulajdonságaihoz és helyezd el az önéletrajzodban.

Ellenőrizd a munkáltatót a Work or Not oldalon

Ez a pont különösen fontos, ha online munkát keresel. Ebben az esetben alaposan meg kell vizsgálnod a munkáltatót, ha biztos akarsz lenni a jó választásban. Ehhez látogasd meg a www.workornot.hu/cities  oldalt, és nézd meg a munkáltatóról szóló véleményeket, akinek az ajánlata különösen érdekel. Lehet, hogy valaki már kommentálta a cég légkörét és vezetési stílusát. Ebben az esetben óriási előnyöd származik belőle – hiszen már tudod, kivel fogsz dolgozni!

Még nincsenek vélemények egy adott vállalatról? Nem mindenki tudja, hogy a munkáltató értékelése fontos. Mond el, hogy szeretnél valamit megtudni a vállalatról! Kérdezz a kommentekben, és a felhasználók segíteni fognak neked. Biztonság kedvéért nyomd meg a „Követés” gombot, és értesítést kapsz, amint új vélemény jelenik meg a munkáltatóról. Vegyél mindent a saját kezedbe, és találj online munkát, amely minden napra energiát ad.

(Szponzorált cikk)

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre