fbpx

Rituálék teliholdkor

Számos rituálé kötődik a holdtölte fázisához. Mi most 14 rituálét gyűjtöttünk össze, ami táplálja a testet és a lelket egyaránt és akár már a következő teliholdkor kipróbálhatod akár valamennyit! Ha szeretnéd tudni, mikor lesz a következő telihold, itt tudod megnézni! Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan tervezd meg céljaidat a Hold fázisai szerint, itt találsz rá útmutatót!

1. Nézz magadba
A teliholdat megelőző időszak gyakran teszi az embereket kedvetlenné, érzékennyé és fáradttá. Használd ezt az időszakot arra, hogy megállj és megkérdezd magadtól, hogyan érzed magad fizikailag és szellemileg? Hogy állnak a céljaid, terveid, kapcsolataid, karriered? A telihold tökéletes alkalom arra, hogy számot vessünk és finomhangoljuk magunkat.

2. Hangolódj a természetre
A természet felé fordulás a telihold körüli napokban nyugtató hatású. A természetben eltöltött idő gyógyító hatású mentálisan és fizikálisan egyaránt. Hangolódj rá a tested természetes ritmusára. Keress egy helyet, ahol legalább pár percre csendben elmélyülhetsz a természetben, de még jobb, ha teszel egy sétát vagy túrázol az erdőben.

3. Próbálj meditálni
Hangolódj rá a gondolataidra és elmélkedj. Használd ki a telihold energiáját, amikor az érzelmek gyakran a felszínre törnek.

4. Lélegezz mélyeket
A telihold energiája gyakran erős érzelmeket és akár kellemetlen érzéseket válthat ki. A mély légzésgyakorlatok segítenek oldani a feszültséget. Vonulj el, figyelj a be- és kilélegzésre. Próbáld ki a négyszögletes légzés (szögletes légzés vagy négyzet légzés néven is ismert) technikáját, ami segít a relaxációban. Ha nem ismered, itt találsz róla leírást.

5. Vezess naplót
Telihold táján tökéletes alkalom, hogy írj pár sort magadról és a veled történő eseményekről egy naplóba. Írd le, hogyan érzed magad, mi az, amivel elégedett vagy és mi az, amit fejlesztenél magadban. Tegyél fel magadnak kérdéseket a naplóba írva. Egy hónap elteltével, a következő teliholdkor nézd meg, mit írtál és hogy mit válaszolnál a korábban feltett kérdésre. A naplóírás abban segíthet, hogy arra fókuszálj, amire igazán szeretnél. Figyeld meg, hogy úgy érzed majd, sokkal jobban letisztulnak a dolgok körülötted, mintha csak gondolkodnál a veled történő eseményeken.

6. Tisztítsd meg otthonodat
Otthonod megtisztítása segít kiüríteni minden negatív energiát, helyet adva annak, amit kérsz, hogy bejöjjön. Rakj rendet és szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amelyek már nem okoznak örömet. Nyisd ki az ablakokat, hogy friss levegő jusson be, húzz tiszta ágyneműt, töröld le a bútorokat, öntözd meg a növényeidet.

7. Adj hálát
Adj hálát annak, amid jelenleg van. Ünnepeld meg a hálát teliholdkor, mert ez pozitív hatással lehet a testedre és a lelkedre is.

8. Étkezz egészségesen
Az egészséges étkezés teliholdkor segít megtisztítani a testünket. Készíts ételt friss, alapanyagokból, nyáron sok zöldséggel és gyümölccsel, télen pedig készíts forró és tápláló erőlevest és pörköltet.

9. Vágd el a zsinórt
A holdtölte remek alkalom arra, hogy lezárj függőben levő dolgokat, elköss elvarratlan szálakat, ha úgy érzed, nem tesz hozzá semmit a boldogságodhoz. Az is hasznos, ha visszatekintesz arra, amit eddig sikeresen teljesítettél. Veregesd meg a vállad, légy büszke arra, amit befejeztél.

10. Sétálj a holdfényben
Mágikus élmény a telihold fényében sétálni és ráhangolódni a természet és az univerzum összefonódó energiáira. A holdtöltés séta felfrissít és megújít. Nézz a teliholdra és érezd az energiáját. Lélegezz mélyeket, egyesülj természettel.

11. Tusolj vagy végy fürdőt
A tisztító fürdő sokak számára része a teliholdas rituálénak. Használd ki ezt az időt arra, hogy ellazulj, meditálj, közben pedig koncentrálj a szögletes légzésre. Amikor kiengeded a vizet a kádból, képzeld el, hogy elengedsz mindent, ami már nem hasznos számodra – egyenesen a lefolyóba. Ha nem szeretsz fürödni, tusolj.

12. Írj egy levelet és égesd el
A telihold a befejezésről szól – megtisztítod, elengeded és eltávolítod azt, ami már nem működik. Írd le a legmélyebb gondolataidat, majd engedd el az összes elhasznált energiát azzal, hogy végignézed – ügyelve a biztonságra –, ahogy elégeted a papírt.

13. Készíts „holdvizet”
A holdvíz készítéséhez egyszerűen csak tegyél ki a szabadba egy jól lezárt üvegben vizet a telihold közvetlen fényére, és hagyd, hogy magába szívja a Hold erejét. Ezt a vizet naponta ihatod, még főzhetsz is vele, közben pedig emlékeztesd magad a céljaidra. A vizet használhatod még növényeid öntözésére is, de néhány csepp illóolajjal együtt szórófejes flakonba téve légfrissítőként is használhatod.

14. Pihenj
Néha a legjobb módja a telihold megünneplésének a pihenés, lazítás, relaxálás. Tisztítsd meg az elmédet, dőlj hátra és lazíts. A csend és a relaxáció segít abban, hogy észrevedd, mi történik bennünk és körülöttünk.

További hírek

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre