fbpx

A Föld napja – április 22.

A minden évben április 22-én megünnepelt Föld napja világszerte a Föld környezetvédelmi tudatosságára és fenntarthatóságára emlékeztet bennünket. Az első Föld napját 1970-ben tartották (akkor még március 21-én), azóta pedig az esemény egyre nagyobb figyelmet kap.

A Föld napjának megünneplése azért merült fel, hogy felhívják a figyelmet a Föld véges erőforrásainak védelmére, és arra, hogy milyen fontos szerepet játszik az emberi tevékenység a környezet állapotának romlásában. Az eseményhez évről évre világszerte milliók csatlakoznak, hogy megünnepeljék a Földet és megtegyék a saját kis lépésüket annak érdekében, hogy megőrizzék a kék bolygót és annak élővilágát.

Ilyenkor szerte az országban különböző programokat szerveznek, amelyek célja az, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozásra, a környezetvédelem fontosságára és az ökológiai lábnyom csökkentésére. Ez lehet például szelektív hulladékgyűjtés, fenntartható közlekedés, vagy az energiahatékony otthonok témaköre.

Az emberek környezet-tudatossága szerencsére egyre nő, így a Föld napjához egyre több ember csatlakozik és vesz részt a rendezvényeken.

A Föld napja jó alkalmat kínál arra, hogy elgondolkodjunk azon, hogy mit tehetünk, hogy hosszú távon, összefogással megőrizzük saját környezetünket, hiszen ha megvizsgáljuk a klímakutatók jelentéseit, az utóbbi 40 év alatt olyan mértékben változott az éghajlat, amilyen mértékű változásra az elmúlt 2000 évben nem volt példa.

A Föld napja jó lehetőséget kínál arra, hogy az emberek összefogjanak és együtt dolgozzanak a bolygó jövőjéért – nem csak a Föld napján.

További jeles napok

Mutasd mind
Feliratkozás a legfrissebb naptár hírekre